Media

Allerhande media over de jaren heen.

Media over de jaren heen

KWDV Dendermonde

Groe(n)ten uit Dendermonde.

DE AUTEUR

Fien Van Liedekerke

Jarige volkstuinders zetten stadhuis in de bloemetjes.

Gazet van Antwerpen (Waas & Dender)25 Aug 2008 RaMo

De Dendermondse volkstuinders in een van hun kunsttuintjes in het stadhuis.

Om hun eeuwfeest te vieren, versierden de Dendermondse volkstuinders van ’Koninklijk Werk Der Volkstuinen afdeling Dendermonde’ het stadhuis met bloemen en groenten. In de Ros Beiaardzaal zorgden ze voor een soort minifloraliën. Drie dagen lang werkten de volkstuinders aan de tentoon- stelling in het stadhuis.“We kregen hulp van een tuinarchitect en van KaHo Sint-Lieven uit Sint-Niklaas voor de aanleg van de tuintjes en perceeltjes in de Ros Beiaardzaal. Maar het zijn wel onze leden die al het handenwerk verricht hebben”, vertelt secretaris Dirk Goossens. “Met de steun van plantencentra konden we alles realiseren. Tussen de planten en bloemen integreerden we kunstwerken van onze leden.” Vrijdagavond waren de tuin- ders tijdens het fel gesmaakte initiatief Walking Dender al begonnen met het leggen van een bloementapijt voor het stadhuis. Ook binnenin krioelt het daar van de bloemen. In een van de hoekjes is zelfs een heus volkstuintje vol groenten nagebootst. Wie al dat groen graag nog met eigen ogen gaat bewonderen, kan maandag 25 augustus nog van 10 tot 14u in het stadhuis terecht.
@Foto Raf MOORTGAT

Vleugels (2006)

Vleugels is een Vlaamse televisiefilm uit 2006 naar een scenario van Guy Didelez.
De film werd geregisseerd door Julie De Clercq.

Fons, Bernard en Bruno zijn volkstuinders en pachten een perceel op “Het werk van den Akker”.
Hoewel het er op hun tuintjes dikwijls heel vrolijk aan toegaat, zijn het in feite alle drie wat eenzame mensen die om diverse redenen hun huis ontvluchten.
In hun tuintjes kunnen ze kankeren op de wereld en hoewel ze vrienden zijn ook op elkaar.
Tot er plots een nieuwe tuinder verschijnt: Kris, een bloedmooie vrouw! Zonder het te willen, dreigt ze het zorgvuldig uitgebalanceerde mannenwereldje te ontwrichten.
Want hoewel geen van de mannen het wil toegeven, zijn ze stuk voor stuk een beetje verliefd op haar.
Maar bovenal roept de vrouw veel vragen op.
Wie is zij en wat drijft haar naar de tuintjes?
Kris haalt het leven van de drie mannen overhoop door anders te zijn dan zij: ze tuiniert biologisch, ze mediteert en ze ontfermt zich over zieke duiven.
Vooral Bernard en Fons zullen als echte detectives proberen het geheim van Kris te ontsluieren.

x

Contacteer ons